0318 - 27 03 04

Hovenier nodig in Amersfoort?

Bamboe verwijderen in Amersfoort

Bamboe is heel mooi, maar bepaalde soorten kunnen ook ontzettend woekeren. Staat uw tuin er vol mee en wilt u de bamboe graag laten verwijderen? Bij Klaproos Tuinen B.V. kunnen we de bamboe blijvend verwijderen tegen een voordelig tarief.

Voor hulp in Amersfoort belt u naar 0318 - 27 03 04. Vrijblijvend een offerte aanvragen is ook mogelijk. We beschikken over alle middelen om de bamboe op een milieuvriendelijke wijze weg te halen.

Woekerende Bamboe

Bamboe groeit verschrikkelijk snel. Dat is ook een van de redenen waarom de plant zo populair is. Voor u het weet heeft u een serieuze bamboehaag of een aangenaam beschut plekje in de tuin. Tegelijkertijd kan dit kenmerk bij sommige soorten juist ook voor problemen zorgen.

Bamboe is onder te verdelen in woekerende en niet-woekerende soorten. De niet-woekerende soorten worden niet zo groot en groeien vrijwel niet buiten het plekje waar ze worden geplant. De woekerende bamboe daarentegen heeft juist de drang om zich zoveel mogelijk te verspreiden.

Als u een woekerende bamboe niet met een provisorische of professionele wortelbegrenzer inperkt kunnen ze de complete tuin overnemen. Ondergronds groeien ze namen even hard als boven de grond. Onder de grond heeft de plant een netwerk van dikke wortelstokken, zogenoemde rhizomen waar voortdurend weer nieuwe scheuten uit groeien.

De bamboe een klein beetje bestrijden helpt niet

Bamboe heeft een natuurlijke drang om een zo groot mogelijk grondoppervlak te willen bestrijken. Het komt zelfs wel eens voor dat bamboe vanuit een tuin onder een nabijgelegen weg doorgroeit.

Door lukraak eens een stronk weg te snoeien of een wortelstok uit de grond te trekken komt u er dan ook niet van af. De kans is groot dat de plant zich vooral uitgedaagd voelt en een groeispurt onderneemt om het missende deel weer aan te vullen.

Bamboe milieuvriendelijk bestrijden in Amersfoort

Zolang de wortelstokken niet helemaal worden weggehaald zullen er altijd weer nieuwe scheuten blijven opkomen. Het is dus van belang om de bamboe in zijn totaliteit te verwijderen.

De bamboe zelf uitgraven met een schop is een gigantische klus, zeker wanneer deze zich over grotere oppervlakten en grotere diepten in uw tuin verspreid heeft. Ook zou het kunnen gebeuren dat u per ongeluk een deel van de bamboe laat zitten en er na een aantal weken plotseling overal weer nieuwe scheuten opkomen.

Wilt u zich het gedoe en de frustratie besparen? Dan kunt u de bamboe ook laten verwijderen door een hoveniersbedrijf. Met ons hoveniersbedrijf hebben we de beschikking over machines als een frees en een kleine kraan om wortels uit te graven of te verpulveren.

Er zijn ook mensen die naar chemische middelen grijpen om te voorkomen dat bomen of planten opnieuw uitlopen. Dat willen we u ten zeerste afraden. Enerzijds omdat het in de meeste gevallen niet effectief blijkt en anderzijds omdat het enorm schadelijk is voor het bodemleven van uw tuin en voor het milieu.

Contact met Klaproos Tuinen B.V. in Amersfoort voor het verwijderen van bamboe

Was de snel groeiende bamboe aanvankelijk nog leuk maar loopt het ondertussen flink uit de hand? En wilt u er liever vanaf? Schakel in Amersfoort dan Klaproos Tuinen B.V. in om de bamboe te verwijderen. Bel naar 0318 - 27 03 04 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.

In no time heeft u uw tuin weer terug. We hebben alle machines tot onze beschikking om de bamboe blijvend en milieuvriendelijk te verwijderen. We hanteren een schappelijke prijs, laten uw tuin weer smetteloos achter en voeren de rotzooi netjes af.

 
 

Ons werkgebied

Amersfoort, Utrecht, Vleuten-De Meern, Houten, Hilversum, Zeist, Renswoude, Veenendaal, Nieuwegein, Arnhem, Ede en Barneveld.

Waarom Klaproos Tuinen?

  • Tuinarchitect én hoveniersbedrijf
  • Specialist in het landlevengevoel
  • Gratis schetsontwerp bij tuinaanleg

Maak een afspraak

Uw hovenier is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 0318 - 27 03 04.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Diensten

Hoofdvestiging